Leskovac: Horor u azilu za pse! (VIDEO)

PIŠE: LJUPKA GAVRIĆ

Pokret „Levijatan“ – STOP nasilju nad životinjama objavio je na zvaničnoj stranici udruženja na Fejsbuku potresni video snimljen u leskovačkom azilu za pse. Prateći tekst i video objavljujemo u celosti:

„Najavili smo obračun sa lopovima, i sa azilima koji kradu novac. Namestilo se tako da smo uspeli da udjemo u zatvoreni deo Leskovačkog Azila, odnosno JKP Komunalac, i zabeležili smo MRTVE PSE, BOLESNE PSE, PSE SA TUMORIMA DO PODA. Pse koji se hrane OTPACIMA IZ BOLNICA I VRTIĆA. Sve to za budzet od 20 000 000 dinara, već u toku današnjeg dana tražićemo kao Fondacija ZVANIČNO izveštaj o budžetiranju i smenu direktora ove horor ustanove.

Na snimcima koje su radnici azila za pse postavili na društvenoj mreži Jutjub vidi se raskomadani leš psa u jednom od boksova prihvatilišta. Radnica azila i predsednica Društva za zaštitu životinja „ Srećko“ Marija Petković kaže da psi napadaju jedni druge jer su gladni i da stradaju oni najslabili.

U bivšoj farmi za tov svinja u Turekovcu kod Leskovca smešteno je 230 pasa. Radnici zaduženi za njihovu ishranu kažu da skoro svakog dana odnose leševe životinja do jame, koja je nehigijenska i neobezbedjena.

Direktor komunalnog preduzeća koje brine o prihvatilištu Dragan Milenković negira da su psi gladni, ali priznaje da azil nema upotrebnu dozvolu. On tvrdi da se hrana za pse doprema iz leskovačke bolnice i Doma učenika i da je ima dovoljno. Milenković podseća da je pre otvaranja prihvatilišta iz lokalnog budžeta gradjanima isplaćeno više od 40 miliona dinara zbog ujeda pasa lutalica.

Iz lokalnog budžeta Leskovca ove godine je za rad prihvatilišta izdvojeno oko sedam miliona dinara. Rukovodstvo Komunalca tvrdi da je u toku priprema dokumentacije za izgradnju kompleksa za smeštaj 500 pasa lutalica na Regionalnoj deponiji „ Željkovac“ kod Leskovca.

One Comment on “Leskovac: Horor u azilu za pse! (VIDEO)”

 1. Postavite pitanje veterinarskom inspektoru šta je radio do sada, zašto dopušta ovaj zločin nad životinjama, njegova dužnost je bila da kontroliše rad prihvatilišta i zabrani dalji rad i zlostavljanje životinja:
  Republika Srbija,
  Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede
  Uprava za veterinu
  Omladinskih brigada 1, 11070 Novi Beograd
  Direktor: vetuprava@minpolj.gov.rs,
  Načelnik vet. inspekcije: vetinspekcija@minpolj.gov.rs,
  Odeljenje za dobrobit životinja: budimir.plavsic@minpolj.gov.rs,
  Grupa za zaštitu dobrobiti životinja: ivana.lazic@minpolj.gov.rs,
  I najveći krivac koji je zataškavao situaciju, izbegavajući obavezu savesne kontrole:
  vet. inspektor Popović Boban +38116228055 coirleskovac@open.telekom.rs
  Pitajte direktora JKPa ko će za ovo da odgovara, gde je društveni novac uložen u prihvatilište, ko je odgovoran za ovaj zločin nad životinjama:
  JKP Komunalac
  Direktor Dragan Milenković
  Južnomoravskih brigada 100, Leskovac
  komunalac@gradleskovac.org,
  Pitajte gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića da li se kontrolišu trošenje budzetskih sredstava i rad preduzeća čiji je osnivač Opština Leskovac:
  Grad Leskovac
  Pana Djukića 9-11, 16000 Leskovac
  el. adresa: gradonacelnik@gradleskovac.org

Ostavite komentar