Predsednik Zelene stranke, Goran Čabradi, napušta Zelenu poslaničku grupu

Poslanike ne zanima Srbija, nego besplatne ekskurzije

Pošto je samo 13 od 250 poslanika podržalo inicijativu Zelene stranke da pijaća voda bude zaštićena Ustavom, predsednik Zelene stranke i narodni poslanik u Skupštini Srbije, mr Goran Čabradi, uputio je Zelenoj poslaničkoj grupi pismo kojim traži da bude izbrisan iz članstva, jer niko od poslanika čiji je zadatak da se bave zaštitom životne sredine nije potpisao ovu inicijativu.

Poštovane koleginice i kolege poslanici, članovi neformalne Zelene poslaničke grupe, ovim putem vas obaveštavam da više nisam član ove grupe.

Od početka svog poslaničkog mandata bio sam član Zelene poslaničke grupe jer sam verovao da nas okuplja zajednički interes za zelenijom Srbijom i da će svako od nas, iako pripada različitim političkim opcijama, koristiti svoj uticaj da kolege iz svojih partija edukuje o važnim temama koji nadilaze uskostranačke interese, i da će svako od nas dalje širiti naše zelene ideje.

Verovao sam da bar mi u ovoj grupi razumemo koliko je važno da obezbedimo građanima čistu vodu, vazduh i zemlju i zdravu hranu i pomognemo da Srbiju transformišemo u društvo koje je zdravije, uređenije i bolje organizovano. Verovao sam i da zajedno radimo na formiranju političke klime kod ostalih poslanika da i oni shvate značaj ovih tema.

Međutim, vi ne mislite tako. Pokazali ste da vam je lični interes i interes stranke važniji od Srbije.

Koleginice i kolege poslanici, članovi Zelene poslaničke grupe, pre 3 nedelje podneo sam inicijativu za izmenu Ustava Republike Srbije i predložio da se pitka voda po ugledu na razvijene zemlje zaštiti Ustavom. Obratio sam se svakom od 250 poslanika pojedinačno i bio sam uveren da ću podršku za ovu inicijativu prvo dobiti u ovoj našoj neformalnoj Zelenoj grupi. Broj vas koji ste to potpisali jeste NULA!

Umesto da se borite za zdraviju Srbiju bez GMO i bez zagađene hrane, vazduha, vode, vi kao na gratis ekskurzijama obilazite rezervate prirode u Srbiji i fotografišete se, a pozitivnih efekata po građane Srbije od svega toga NEMA.

Za razliku od vas, ja se politikom bavim iz drugih pobuda. Moj cilj je Srbija bez smetlišta, bez divljih deponija, bez mini-hidroelektrana, bez GMO. Boriću se da Ministarstvo i država plate reciklerima milijarde koje im duguju. Zelena stranka i ja borićemo se da vode budu zaštićene Ustavom. Borićemo se za čiste planine, reke, sela, gradove. To je naš zadatak, jer životna sredina predstavlja zaveštanje našoj deci i unucima. Dužni smo da ga po svaku cenu sačuvamo.

Vama želim srećne i uspešne obilaske i ekskurzije po Srbiji.

Ja za to vremena nemam, a bojim se da vi nemate vremena niti razumevanja za važne teme.“

mr Goran Čabradi
predsednik Zelene stranke

Podeli ovo:

Šta mislite o ovome??

Odgovorite

Vaš mejl neće biti publikovan.


*