Zelena stranka poziva sve građane i pristalice da se priključe protestu u Rakiti

Udruženje Temska, Savez Mesnih zajednica Stare planine i Udruženje za zaštitu i očuvanje voda Lužnikog kraja, od danas, 14.juna, od 16 časova, organizuje okupljanje u Rakiti, u centru sela, kako bi izrazili protest protiv državnih institucija koje ne sprovode svoje sopstvene akte.

Ministarstvo za zaštitu životne sredine, tačnije Pravna služba, nadležna je za pokretanje postupka vađenja cevi iz korita reke u Rakiti. I pored drugostepenog rešenja i isteka roka za njegovo sprovođenje, ovo Ministarstvo nije preduzelo ni jedan jedini korak.

Pre deset dana udruženja su se obratila pravnoj službi Ministarstva zaštite životne sredine tražeći pokretanje postupka pred sudom i vađenje cevi, ali je ovaj zahtev ostao bez odgovora. Zbog toga su odlučili da pozovu sve građane da im se pridruže u borbi protiv države koja ne radi svoj posao.

U nedelju 16. juna protest počinje od 13 časova kada će se prisutnima obratiti brojni govornici, a zatim i svakog narednog dana od 16 časova pa nadalje na istom mestu, dok Ministarstvo ne izvrši svoje sopstveno Rešenje.

Vidimo se u Rakiti!

Hits: 1

Podeli ovo:

Šta mislite o ovome??

Odgovorite

Vaš mejl neće biti publikovan.


*