Zelene brigade čistile Rumu, Novi Sad i Zrenjanin

Više od 60 članova Zelenih brigada i građana uklonilo je u subotu i nedelju preko 250 kilograma smeća u tri mesta, Novom Sadu, Zrenjaninu i Rumi.

U Zrenjaninu se akciji priključilo više od 30 građana, koji su zajedno sa članovima Zelenih brigada čistili centar grada.

– Očistili smo ceo potez od zgrade Kulturnog centra preko naselja Mala Amerika, Teniskog kluba “Galeb” do fakulteta “Mihajlo Pupin”. Važno je da nam se iz akcije u akciju pridružuje sve veći broj građana – izjavio je Miroslav Poznić, predsednik zrenjaninskog odbora Zelene stranke.

Na novosadskom Sunčanom keju i plaži Bećarac, Zelene brigade su sakupile više od 30 džakova smeća.

– Na svakom koraku vidljiv je nemar građana prema životnoj sredini. Stiče se utisak da sve što koriste bacaju gde stignu. Najugroženija je obala Dunava koja je zatrpana svim vrstama smeća – rekao je Slobodan Cvetković, predsednik Gradskog odbora Zelene stranke u Novom Sadu.

Zelene brigade očistile su ovaj vikend i dva dečja igrališta u Rumi.

– Roditelji nemaju nikakav odnos prema okolini. Na sve strane su razbacani opušci i ambalaža od grickalica, čime daju loš primer svojoj deci – kaže Đorđe Stanković iz rumskog odbora Zelene stranke.

Akcija Zelenih brigada, koje je osnovala Zelena stranka, kontinuirano se održava treći mesec za redom.

Podeli ovo:

Šta mislite o ovome??

Odgovorite

Vaš mejl neće biti publikovan.


*