Mnogo para dato za malo ekoloških informacija


Kompanije i javne institucije koje se bave zaštitom životne sredine nisu zadovoljne brojem i kvalitetom informacija iz te oblasti u medijima, pokazalo je istraživanje koje je sproveo privatni srpsko-američki portal „Zelena Srbija“ inače doniran milionskim iznosima od strane bivše republičke i aktuelne gradske vlasti Beograda za svoje izveštavanje o ekologiji u Srbiji.

Malo informacija o ekologiji u medijima

Anketa koja je sprovedena među izlagačima na ovogodišnjem Sajmu zaštite životne sredine „Ekofer“, pokazala je da četiri petine njih nije zadovoljno ili je tek delimično zadovoljno prisutnošću i kvalitetom informacija o ekologiji u medijima u Srbiji.

Među anketiranim, tri četvrtine čine kompanije i javna preduzeća koja se bave zaštitom životne sredine, zatim državne i lokalne institucije, obrazovne ustanove i profesionalna udruženja.

Skoro tri četvrtine ispitanih (74 odsto), ocenio je da je država nedovoljno aktivna kada je reč o promociji tema o zaštiti životne sredine u javnosti iako je bivši ministar ekologije Oliver Dulić u ime te iste države trpao milione narodnih para u džepove pojedinim medijima pa i portalu Zelena Srbija.

Kao glavni izvor informacija u oblasti zaštite životne sredine, anketirani su naveli stručne skupove i medije (po 50 odsto), dok su u najvećem broju naveli internet i televiziju.

Na pitanje da li imaju poseban tim i strategiju za saradnju s medijima,nešto više od jedne trećine odgovorilo je da ima, odnosno da nema, dok je 14 odsto reklo da priprema medijski tim i strategiju.

Anketa je sprovedena tokom Sajma životne sredine Ekofer, koji je održan od 10. do 12. oktobra u Beogradu

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.