ALARMANTNO: Izgradnja hidroelektrana uništiće prirodne resurse celog Balkana!


Vodeća svetska organizacije za zaštitu životne sredine WWF upozorila je da će planirana izgradnja više od 500 novih hidroelektrana u regiji između Slovenije i Albanije, ugroziti bogatu biološku raznolikost zapadnog Balkana i nekoliko naročito vrednih prirodnih područja, kao što su Park prirode Hutovo blato u BiH, delta Neretve u Hrvatskoj, reke Morača i Tara u CG i Skadarsko jezero.

Zato je WWF-ov Mediteranski program sa sedištem u Rimu pokrenuo inicijativu za održivu hidroenergiju u Dinarskom luku kroz koju želi zaštiti najvažnija močvarna staništa, jezera i reke Dinarskog luka. Ovi prirodni resursi, tvrde u WWF, zbog svoje bogate biološke raznolikosti spadaju u 200 najvažnijih ekoregija u svijetu. To je „centar biološke raznolikosti u Evropi“ sa velikim brojem endemskih vrsta riba i gmizavaca. Opširnije …

4 komentara

  • Takve elektrane ne treba proizvoditi , jer postoje projekti koji proizvode ekološku struju, a pritom koristeći uzajamno dejstvo prirodnih sila , ato su : uzajamno dejstvo vode , vazduha i zemlje , a koja se ne kose sa zakonima fizike. Te projekte , investitori mogu doobiti kod Unije pronalazača Srbije i dijaspore Teslino jedinstvo . Spoštovanje,Ostoja Rajić maš.ing. pronalazač i predsednik TESLINO JEDINSTVO.

    Sviđa mi se

  • Povratni ping: ALARMANTNO: Izgradnja hidroelektrana uništiće prirodne resurse celog Balkana! | POŽAREVAC NA DLANU

  • Nauka i tehnologija se ne mogu zaustaviti, ali ce jednoga dana ta napredna tehnologija da proguta sve nas. Ostace masine, a ljudi ce nestati. Unistavati prirodu znaci unistavati sebe. Trebalo bi malo povuci rucnu!

    Sviđa mi se

  • Povratni ping: Е-образовање и е-отпад | Био-блог

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.