LEGALNA DEMOKRATSKA PLJAČKA: Dulićev savetnik trošio milione na deluks putovanja!


Momčilo Arbutina samo je jedan od više od 22 člana delegacije nekada „žutog“ Ministarstva za zaštitu životne sredine koji su putovali u Keniju i na druge egzotične destinacije na štetu ekologa i građana Srbije!

Lopovi iz DS-a Dulić i Arbutina

BEOGRAD – Zloglasni Oliver Dulić, kadar lopovske Demokratske stranke i bivši ministar zaštite životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja, pošteno se naputovao svetom na račun građana Srbije. Ovaj kriminalac s pedigreom još uvek prkosi pravdi i zakonima države Srbije i uživa na slobodi u onome što je pokrao kao ministar ekologije za vreme demokrature Demokratske stranke i diktatora Borisa Tadića.

Koliko se rasipnički ponašao, najbolje govori podatak da su Dulićevu delegaciju na pojedinim inostranim destinacijama činile i po 22 osobe, a njegov neizbežni pratilac bio je Momčilo Arbutina, posebni savetnik za odnose s javnošću. Ovom Dulićevom pomoćniku je u periodu od 2008. do 2012. godine po osnovu službenih putovanja u zemlji i inostranstvu i ugovora o angažovanju iz državnog budžeta isplaćeno ukupno 5.863.861,9 dinara. Od ove sume na ime službenih putovanja Arbutina je inkasirao 1.547.051,9 dinara, dok mu je za radni angažman isplaćeno 4.316.810 dinara.

Specijalna zasedanja

Tako je Arbutina 2009. bio u Dulićevoj sviti od 12 članova koja je provela devet dana u Najrobiju u Keniji. Razlog ove posete je bilo 25. zasedanje Upravnog saveta Globalnog ministarskog foruma programa UN za životnu sredinu.

Koliko se Duliću, Arbutini i ekipi dopao boravak u Keniji očigledno je i po tome što je njihova delegacija od 12 članova u februaru 2010. boravila na Baliju. Na 11. specijalnom zasedanju Upravnog saveta Globalnog ministarskog foruma programa UN za životnu sredinu ostali su sedam dana.

momcilo-arbutina-oliver-dulic-putovanja-trosak-

U Danskoj 11 dana

Ipak, Dulićeva delegacija oborila je rekord po brojnosti i dužini boravka na putovanjima u svetu u decembru 2009. godine. Tada su 22 člana Dulićeve delegacije, u kojoj je bio i Arbutina, boravila u Kopenhagenu u Danskoj čak 11 dana. Zanimljivo je da je tada šef „parade“, koja je učestvovala na konferenciji UN o promeni klime, bio tadašnji premijer Mirko Cvetković, a Dulić mu je bio zamenik. Jedini put kad je s Dulićem i Arbutinom u delegaciji bila još samo tadašnja pomoćnica ministra Jelena Cvetković bio je septembru 2008. na Bledu u Sloveniji.

One comment

  • Зато сада ови нови стежу каиш народу али НИС и даље може да расипа паре на њихове „мале“ потребе. Министри имају најмање плате у Европи и треба их смањити само 10% а и то је много. Остали народ има превелике плате па ће их смањити за 20% до 30%. Најбоље је да народ цркне и да њима све остане.

    Sviđa mi se

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s