Zeleni salaš: Održan „Zeleni forum 2015.“


Na čuvenom “Zelenom salašu” kod Crvenke održan je prošlog vikenda Zeleni Forum 2015 – „Terrapolis“ u organizaciji “Back2Nature tima” i Ekološkog medijskog servisa Srbije – EkoMedije.

Zeleni forum 2015. 2

Forumu su prisustvovali  pojedinci i predstavnici   više organizacija koje se bave permakulturom, proizvodnjom zdrave hrane i zaštitom životne sredine (NO LIMIT – alternativne energije ,SR „Srce Čisto“  ,Blagodat Srbije, EUG – Sombor , Terrapolis , Naš salaš, Gradska uprava Subotice …)

Zeleni forum zamišljen je kao okupljanje u prirodi  gde se kroz druženje, razgovor, razmenu ideja i pozitivnih iskustava i praktičan rad stvara sinergija za buduće akcije usmerene ka unapređivanju zaštite i obnove prirodne životne sredine u Srbiji, sa posebnim akcentom na permakulturni pristup.

Permakultura je izuzetno svrsishodan i moćan alat za ozdravljenje prirode i čitave Planete. Njene predispozicije su takve da stvara harmoniju, sklad, izobilje na svim nivoima. U biljnom, životinjskom, mikrobiološkom i svetu ljudi. Ona predstavlja brigu o zemlji, brigu o ljudima, brine o pravednoj raspodeli, o energiji i generalno svim segmentima života.

Zeleni forum 2015

Ovo je ujedno bio i inicijalni skup za osnivanje Zelene Akademije Srbije – institucije odabranih i dokazanih ekologa čiji će članovi/ice biti učesnici/e ovog i svih budućih Zelenih Foruma.  Iskorišćena je i prilika da se obiđe lokacija budućeg Zelenog sela.

Mapirane su dostupne lokacije zemljišta za obradu, gajenje zdrave hrane i izgradnju Zelenog sela, ekološkog naselja individualnih kuća od ekološkog materijala.

Prolećni Zeleni Forum 2016. biće posvećen u celosti temama prirodne gradnje i alternativne energije,održaće se u selu Taraš u Banatu.

Sledeći jesenji Zeleni Forum 2016. biće održan u okolini Sombora.

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.