Banja Luka: Zbrinuli više od 40 pasa!


Marina i njen verenik Aleksandar žive u Banja Luci. Njihova ljubav prema životinjama jednostavno ne poznaje granice!
„Sve je krenulo pre nekoliko godina kada je porodica mog verenika udomila jednu kujicu sa štencima. Bila je to ogromna radost za sve nas. Tokom godina ljubav prema psima je samo rasla“, priča Marina.

Marina i Aleksandar Đunić

Marina je otkrila da nema tog psa, povređenog, bolesnog, neuhranjenog, jednom rečju OSTAVLJENOG da ga Aleksandrova porodica nije zbrinula, lečila, smestila na selo gde imaju imanje, sa najboljim uslovima za život.
„Danas broj pasa koji smo zajedno udomili iznosi peko 40, mada će ih vrlo brzo biti i više, jer imamo nekoliko ženki koje smo našli skotne. Sada čekamo prinove“, kroz smeh nam priča Marina.
Svakog psa kog izleče, oni naravno sterilišu i na kraju udome.

Marina i Aleksandar Đunić 2„Budući da se radi o seoskom imanju na kojem niko ne živi, briga o ovolikom broju pasa u našem slučaju podrazumeva svakodnevno putovanje od 60 kilometara u oba pravca da bi obavili osnovne poslove hranjenja i provere da li je sa psima sve u redu. Ovo je briga o životinjama u kojoj nam niko ne pomaže, ali ne kukamo, snalazimo se kako možemo samo da njima bude najbolje“, rekla nam je Marina. Zbog ovih komplikacija oko putovanja, Marina je apelovala ukoliko neko može da udomi bar nekog ljubimca o kojima ona i Aleksandar brinu.
„Prinuđeni smo da u narednom periodu smanjimo broj pasa tako što bismo ih udomili ljudima koji bi voleli i koji su u mogućnosti da imaju najboljeg prijatelja – psa“, dodala je Marina.
Ona napominje i da su uglavnom sve ženke sterilisane, svi su vakcinisani uredno, osim novorođenih beba koje treba malo da odrastu. Svi naravno imaju knjižice i očićeni su od parazita.
Bilo kako bilo Marina i njen verenik ne odustaju od pomoći životinjama.

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s