Pančevo: Nova akcija čišćenja tamiškog keja 12. Novembra


Nova akcija čišćenja tamiškog keja održaće se u četvrtak, 12. novembra, u organizaciji Pokreta gorana i centra volontera Pančevo i JKP „Higijene“

Čišćenje tamiškog keja

Okupljanje je zakazano za 10 sati kod Crvenog magacina. Akcija će početi u 10.30 do kada će tim lideri gorana podeliti rukavice, kese i osveženje.

U akciju mogu da se uključe svi zainteresovani građani s teritorije grada Pančeva koji žele da daju svoj doprinos u očuvanju čistoće tamiškog keja i plovnosti reke Tamiš. 

Milena Jovišić, PR projekta i tim liderka Pokreta gorana i centra volontera kaže da će se tom prilikom čistiti potez keja od mosta do brodogradilišta. 

Ova završna akcija se sprovodi u sklopu projekta „Čišćenje gradskog dela Tamiša i izletišta Bela stena na Dunavu“, a koji je podržan od strane Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture na javnom konkursu.

Dugoročni ciljevi svih akcija, a sa ovom novembarskom biće ih pet, je da zaštitimo priobalje Tamiša i Dunava kako bi očuvali floru i faunu ovih reka, ali i njihovu plovnost. S obzirom da se otpad skuplja sa šetališta, zelenih površina, dečjih i sportskih igrališta i sa reka, to bi trebalo ujedno da doprinese i afirmaciji tamiškog keja i izletišta Bela stena u turističkoj ponudi Pančeva, kaže Milena Jovišić. 

Do sada su se uključivala udruženja građana, ribolovačka udruženja, škole i malobrojni građani pojedinačno. 

Svi zajedno smo dali svoj doprinos održavanju čistoće keja i reka kako bi to bilo lepše i zdravije okruženje za provođenje slobodnog vremena i bavljenje sportom na otvorenom, kaže Milena Jovišić.

Ona se nada da su svojim primerom motivisali i druge Pančevce na isto, tako da ujedno i pokušavaju da podignu svest ljudi o potrebi očuvanja životne sredine i o upravljenju  odnosno selekciji i reciklaži otpada.

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s