Završen GreenFest: ZELENA KULTURA ŽIVI U BEOGRADU


Projekcijom filma „Revolucija“ u prepunoj sali Doma omladine Beograda, završen je 6. Međunarodni festival zelene kulture „Green Fest“.

Green Fest 1

98 revijalnih i takmičarskih filmova, 15 izložbi, 23 kreativne radionice, panel diskusije, predavanja, prepune sale i veliki broj stranih posetioca obeležili su ovogodišnji „Green Fest“.

I ove godine je festival oborio rekord, ugostivši preko 12 000 posetilaca, zaintersovanih za filmski, obrazovni I izložbeni program o životnoj sredini.

Posebnu pažnju je privukla prezentacija Akcionog plana adaptacije na klimatske promene grada Beograda, koji je prvi put javno prezentovan nakon usvajanja u oktobru 2015. godine.

Green Fest 3

Tokom festivala sprovedena je i društvena kampanja „Čep za hendikep“ i prikupljeno je preko 20 kilograma čepova. Čepovi će biti predati Udruženju paraplegičara i kvadriplegičara Banata (OSI), a sav prihod će biti upotrebljen za nabavku novih ortopedskih pomagala za članove Udruženja, među kojima ima i paraolimpijaca, kao i reprezentativaca Srbije u stonom tenisu.

Ovogodišnji Međunarodni festival zelene kulture “Green Fest” je održan uz pomoć Grada Beograda – Sekretarijata za privredu i Sekretarijata za kulturu, Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, Ministarstva kulture, Delegacije Evropske Unije i EU Info centra, opštine Stari grad, kao i mnogobrojnih partnera i prijatelja.

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s