Nikšić: Akcija „Oživimo otpad“


Društvo mladih ekologa Nikšića u okviru projekta „Eko park Blace-čistije, ljepše, korisnije“ koji je finansijski podržan na konkursu Pivare „Trebjesa“ DOO, počinje sa realizacijom pete faze.

„Oživimo otpad“

Ta faza podrazumijeva kampanju i otvaranje konkursa na temu pravljenja korisnih predmeta od reciklažnih materijala.

Kampanja se planira realizovati sa građanima i fakultetima u Nikšiću i Podgorici oslanjajući se prvenstveno na prvi stub reciklaže (redukuj-koristi manje, bacaj manje) i planirano je da traje od danas do kraja januara.

Konkurs ima za cilj promovisanje ponovne upotrebe već korišćenih materijala i ne postoje posebne propozicije o tome šta treba praviti upotrebom reciklažnih materijala. Tako se učesnicima konkursa prepuštaju široke mogućnosti da pokažu svoju maštovitost.

Konačnu odluku o izboru najefektnijeg izrađenog predmeta od otpada donijeće stručni žiri na osnovu dva kriterijuma: upotrebnog – korisnost za građane/ke i zajednicu u kojoj je predmet izrađen i na osnovu estetskog izgleda samog predmeta.

Autori najboljih skulptura će biti nagrađeni a najljepše skulpture bi se u zavisnosti  od interesovanja postavile u holove fakulteta u svrhu prenošenja poruke o značaju i mogućnostima reciklaže.

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s