Čitaoci pišu: Problem pijaće vode u ruralnim predelima


Srbija je počela sa “otvaranjem” pojedinih poglavlja u okviru pristupnih pregovora Evropskoj Uniji (u daljem tekstu: EU), sa svim hipotekama, promašajima, katastrofalnim vlastima, i svakim drugim bremenom iz prošlosti. Te probleme vučemo i dan danas, bez nekih naročito izraženih napora vlasti i same države da ih prebrodimo i krenemo dalje, ka uspešnom, efikasnom, racionalnom i održivom društvu, u kome se osmeh polako vraća na lica građana.

Problematika pijaćih voda, iako veoma specifična i jednoznačna, kroz pristupne pregovore provlači se kroz više poglavlja, Voda je od strane Ujednijenih nacija (UN) progalšena “resursom XXI veka”, a pijaća voda verovatno je krunski dragulj ovog resursa. Opširnije…

2 komentara

  • ovim su deca diskriminisana i ne usaglasava se sa direktivom eu i poglavlju 24 i 23 0vo je potrebno da se izmeni: „Sl.gl. RS“ br. 125/04 sanitarna inspekcija ne kontrolise individualne vodne objekte,bunare.

    Sviđa mi se

  • U vezi prava koriscenja prirodnog dobra individualni bunar vazi ovo Zakonom o vodama (Sl.glasnik RS, br. 30/2010), članom 115. je utvrđeno da za jedno domaćinstvo koje koristi vodu sa svoje sopstvene potrebe, nije potrebno ishodovati vodna akta (vodne uslove, vodnu saglasnost i vodnu dozvolu).
    Po novom zakonu o ozakonjenju u clanu 1 stoji da moramo legalizovati bunare a niko nije nadlezan za kontrolu ispravnosti vode,pa gde to ima?

    Sviđa mi se

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.