Subotica: Odbor Zelene ekološke partije kolektivno napustio stranku!


Nakon što se Predsedništvo Zelene ekološke partije (ZEP) odlučilo na nejasnu i neprogramsku koaliciju sa Demokratskom strankom, ova partija ostala je bez svog najjačeg i ubedljivo najbrojnijeg lokalnog odbora u državi, subotičkog, jer su ostali bez Gradskog odbora i svih članova u tom gradu * Svi članovi dosadašnjeg Gradskog odbora ZEP-a, sa celokupnim članstvom stranke, nastavljaju da deluju u okviru udruženja građana Zeleni Subotice na sprovođenju zelene politike u gradu * Na predstojećim lokalnim izborima Zeleni Subotice će nastupiti kao partneri Srpske napredne stranke, koja je jedina od vodećih stranaka u gradu prepoznala izuzetnu važnost “zelene” politike i pojačanog angažmana na zaštiti životne okoline, što je primarni cilj Zelenih Subotice.

Zeleni Subotice

Naime, članovi subotičkog odbora ZEP-a su nakon sednice 6. marta 2016., kolektivno istupili iz stranke, čime je Gradski odbor ZEP-a prestao da postoji, a sve zbog činjenice da sarađuje sa Srpskom naprednom strankom, koja je jedina pružila punu podršku za rešavanje nagomilanih ekoloških problema grada u poslednjih 20 godina.

Predsedništvo stranke nije tako uspelo da se odupre pritiscima Demokratske stranke da u slučaju moguće koalicije sa tom strankom svi lokalni odbori ZEP-a na izbore idu u predizbornom savezu po vertikali isključivo sa DS-om. Članovi subotičkog odbora odbacili su takav stav iz više razloga. Pre svega zbog toga što dugogodišnja vlast ove stranke u Subotici nije izrodila nijedan konkretan ostvareni projekat iz oblasti zaštite životne sredine.

Stoga svi članovi dosadašnjeg Gradskog odbora ZEP-a, sa celokupnim članstvom stranke nastavljaju da deluju u okviru udruženja građana Zeleni Subotice na sprovođenju zelene politike u gradu. Na predstojećim lokalnim izborima Zeleni Subotice će nastupiti kao partneri Srpske napredne stranke, koja je jedina od vodećih stranaka u gradu prepoznala izuzetnu važnost “zelene” politike i pojačanog angažmana na zaštiti životne okoline, što je primarni cilj Zelenih Subotice.

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s