Zelena stranka: Ekoterorizam se ne može tolerisati!!


Povodom vesti da je u blizini Obrenovca pronađeno još 160 buradi sa, za sada, nepoznatom materijom, Zelena stranka zahteva hitnu reakciju nadležnog Ministarstva * To je ekoterorizam koji može imati, ili već ima, a da to i ne znamo, ozbiljne posledice po naše građane, kaže predsednik Zelene stranke, narodni poslanik, mr Goran Čabradi

Našu javnost je uoči novogodišnjih praznika veoma uznemirila informacija da je u okolini Obrenovca, na privatnom placu, otkriveno 25 tona zagađujućih materija. Danas, ni dve nedelje kasnije, u istom kraju, na drugom privatnom posedu, otkriveno je još 100 metalnih bačvi od po180 litara, još 60 metalnih i pet plastičnih buradi od po 400 litara, a u bivšem skladištu građevinskog materijala u Velikom polju otkrivena su burad sa crnom pastozno-želatinastom masom bez mirisa. I iz Ministarstva za zaštitu životne sredine potvrđeno je da su na oba mesta burad bila razbacana.

– Mi iz Zelene stranke postavljamo otvoreno pitanje Ministarstvu za zaštitu životne sredine i nadležnim organima: Kako je moguće da se niko još nije obratio javnosti Srbije ovim povodom? Analiza materija u prethodno nađenim buradima se i posle petnaest dana još čeka, kao i procena uticaja nepropisnog i apsolutno protivzakonitog držanja toksičnog otpada, na stanovništvo i okolinu! Ako su prilikom pronalaženja prvog nelegalnog otpada reagovali MUP, BIA i Osnovno javno tužilaštvo, kako saznajemo iz medija, da li je do sada utvrđeno gde su ulazne i izlazne deklaracije za pronađene toksične materije? Kako je izvršeno plaćanje? I ako se isti scenario ponavlja samo petnaest dana kasnije, da li to znači da se ovakvi toksični depoi mogu kriti bilo gde u našoj zemlji? Šta vlast namerava da preduzme ovim povodom? Ovo što se dogodilo mora se nazvati pravim imenom. To je ekoterorizam koji može imati, ili već ima, a da to i ne znamo, ozbiljne posledice po naše građane. Zahtevamo hitnu konferenciju za medije nadležnih iz Ministarstva za zaštitu životne sredine, i sve potrebne odgovore – poručio je predsednik Zelene stranke, narodni poslanik, mr Goran Čabradi.

One comment

  • Slažem se sa vama da je to „Ekoterorizam“, ali postavljam pitanje vama i ministru ekologije zar nije „ekoterorizam“ i bazna stanica sa 10 odašiljača koja je postavljena na 1-15 metara od zgrada i stanova, a jedan od odašiljača je čak postavljen na zastareli gromobran?!!!!!. Taj elektrosmog takođe nanosi štetu i ubija ljude, ali niko ozbiljno ne prilazi tom problemu.. Moja zgrada se upravo nalazi na 5 metara od ove bazne stanice, u ulici Cara Dušana na Dorđolu i niko nije pitao stanare svih okolnih zgrada za postavljanje bazne stanice, na krovu ove zgrade „ubice“, bivšeg Novog Doma, a sada banke i na žalost dom zdravlja. Taj koji je dao pristanak za postavljanje svaki mesec verujem uzima iznad eur 10 000,00 na štetu zdravlja ljudi. Pisali smo i peticiju, ali naša država nažalost tako reaguje da je sve po zakonu. Koji je taj nakaradni zakon od 2009 godine. Engleska i Francuska su uslovile operatere da te odašiljače postavljaju van naseljenih mesta na visokim tornjevima. Čudimo se zašto je toliki mortalit. Evo zašto.

    Sviđa mi se

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.