Zelena stranka: Srbija će biti bolja zemlja za vas (VIDEO)


Zelena stranka, koja na izbore za Beograd izlazi pod rednim brojem 16, organizovala je razgovor sa predstavnicima svoje omladinske organizacije * Predsednik Zelene stranke i narodni poslanik, mr Goran Čabradi, u okviru predstavljanja predizbornog programa Zelene stranke za Beograd, čiji je naziv „Pametan zeleni grad“ i koji je definisan u 6 tačaka, obratio se omladini Zelene stranke


Jedna od najvažnijih tema u okviru programa „Pametan zeleni grad“ jeste Program podrške najboljim đacima osnovnih i srednjih škola.
– Mladih u Srbiji je sve manje. Najviše ih je tamo gde ne bi trebalo da ih bude – na birou za nezaposlene. Naši školovani mladi ljudi, talentovani, genijalni, odlaze iz zemlje jer ne mogu da nađu posao ovde. Zelena stranka učiniće sve da se to promeni. Naše prvo rešenje sadržano je u „Programu podrške najboljim đacima osnovnih i srednjih škola“. Sredstva koja bi se za tu namenu izdvojila iz budžeta Beograda su mala u odnosu na izdvajanja za mnogo bespotrebnije stvari. Na primer: od ekoloških taksi se u budžet sliva blizu dve milijarde dinara. Ne zna se tačno gde taj novac ide. Mi tražimo da se, iz njega, za početak izdvoje sradstva za 300 beogradskih škola, 196 osnovnih i 104 srednje, iz kojih će bar po tri najbolja đaka dobiti finansijski podsticaj za dalje školovanje. Zatim, svako od njih dobiće računar i putovanje – obilazak zelenih gradova Evrope, Beča, Stokholma i drugih, kao studijsko putovanje razmene iskustava sa vršnjacima. Sprovešćemo to ako osvojimo mandate. Onda ovakav program neće biti jednokratna lepa priredba za slikanje, kao do sada, već program na koji će mladi i uspešni studenti u Srbiji moći da računaju godinama. To je posao Zelene stranke – izjavio je mr Goran Čabradi u Beogradu.

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.