UDAR NA ANTIVAKSERE: Istraga tužilaštva o javnim ličnostima, protivnicima vakcina!


Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je da radi na utvrđivanju krivične odgovornosti više javnih ličnosti – protivnika vakcinacije dece

Odeljenje za visokotehnološki kriminal vrši provere navedenog činjeničnog stanja i prikuplja potrebne dokaze i dokumentaciju kako bi na adekvatan način i u potpunosti pretkrivični postupak bio sproveden i okončan, navode iz tog tužilaštva.

U saopštenju se ističe da u ovom, kao i u bilo kom drugom predmetu, neće biti ustupaka niti izuzetaka kod utvrđivanja krivične odgovornosti i krivičnog gonjenja osoba koje su izvršile krivično delo.

Nakon što budu prikupljeni svi relavantni dokazi i sprovedene i druge procesne radnje, tužilaštvo će blagovremeno o tome obavestiti javnost, navodi se u saopštenju.

ARHIVA

Grupa roditelja tužila 43 osobe koje se protive vakcinaciji

Grupa od 270 roditelja iz cele Srbije podnela je Prvom osnovnom sudu u Beogradu Krivičnu prijavu zbog izazivanje panike i nereda protiv 43 osobe koje su protivnici vakcinacije dece, a na listi onih koji su podneli prijavu su poznate estradne i pojedine javne ličnosti.

Doktor Tomislav Stevanović iz Zrenjenina, koji se zajedno sa beogradskim doktorom Vladimirom Cimermanom nalazi na čelu grupe rekao je da su roditelji bili prinuđeni na taj korak, jer jedino tako može da se stane na put onima „koji šire paniku u strah“ i tako ugrožavaju zdravlje čitave nacije.

Krivična prijava je obimna i u njoj je taksativno navedena svaka za podnosioce sporna delatnost tuženih, a na listi 43 antivakcinara našao se i poznati niški imunolog za koga je u prijavi navedeno da „postoji osnovane sumnje da za pare odlaže vakcinaciju do daljeg ljudima koji ne žele da vakcinišu decu“.

„Doktor sada ima privatnu praksu“, rekao je Stevanović.

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar apelovao je nedavno na građane Srbije da uvaže stav struke da je vakcinacija neophodna i poručio da nisu političko pitanje male boginje, od kojih je prema poslednjim podacima Instituta za javno zdravlje „Batut“ u Srbiji obolelo 1.688 osoba.

Od komplikacija izazvanih malim boginjama do sada su umrle tri osobe.

Većina oboljelih, njih 94 odsto nije vakcinisana, nepotpuno je vakcinisana ili je nepoznatog vakcinalnog statusa.

2 komentara

  • Kakva ljigavština! Nisu oni antivakseri niti šire paniku i nered, nego se zalažu za slobodu izbora. Ja sam antivakser, ja bih zabranio vakcine, zbog njih mi je oštećeno ili pomrlo pola familije, poznanika, a i sam sam imao problema.

    Sviđa mi se

  • Uostalom, ja sam ekolog kao i vi, a vakcine ni po jednom osnovu nisu ekološke 🙂

    Sviđa mi se

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.