Zagreb: Skupština podržala Bandića na štetu Zagrepčana i Zagrepčanki!


Većina zastupnika i zastupnica zagrebačke Gradske skupštine danas je na prijedlog gradonačelnika Bandića, ne uvažavajući interes građana_ki Zagreba, usvojila Plan gospodarenja otpadom.

„Ovo nije kraj! Više od 20 godina zaustavljali smo i u konačnici uspješno zaustavili izgradnju štetne i skupe spalionice otpada te vjerujemo kako ćemo isti uspjeh polučiti i u kampanji protiv realizacije ovakvog lošeg Plana gospodarenja otpadom“, poručio je Marko Košak iz Zelene akcije.

Većina u Gradskoj skupštini ovaj put nije stala u obranu javnog interesa i zaštite okoliša te je izglasala štetne planove gradonačelnika Bandića.

“Ako se oni realiziraju doći će do velikih financijskih i okolišnih problema za građane i građanke Zagreba. Stoga ulazimo u novu fazu naše kampanje. Za realizaciju Plana nužno je ishoditi niz dozvola, izraditi studije i osigurati financiranje. Osporavat ćemo svaki od koraka koji nije u javnom interesu. Otpor javnosti neće prestati sve dok se građanima_kama ne osigura kvalitetan sustav ponovne uporabe, odvajanja i recikliranja otpada“, rekao je Košak.

Europske direktive i nacionalno zakonodavstvo nas obvezuju na ispunjenje visokih ciljeva ponovne uporabe i recikliranja otpada, a to neće biti ostvarivo ukoliko se ovaj Plan provede u djelo.

„To će u konačnici morati platiti građani povećanim mjesečnim računima pa smo uvjereni da će sve više građana_ki to shvatiti i izvršiti još jači pritisak na gradsku vlast“, zaključio je Košak.

Plan predviđa uvoz smeća iz Zagrebačke županije u Zagreb i ulaganje više od milijardu kuna u izgradnju centra za smeće, a zanemaruje prevenciju nastanka otpada, ponovnu uporabu, odvojeno prikupljanje i recikliranje.

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.