INTERPOL jača borbu protiv krijumčarenja biljaka i životinja


Europska komisija odlučila je poduprijeti sa gotovo dva milijuna eura INTERPOL-ove napore u borbi protiv krijumčarenja divljih životinja i zaštićenih vrsta biljaka. Tijekom iduće tri godine, financiranje EU pomoći će radu projekta Project Combat Wildlife Crime u sklopu tijela International Consortium on Combating Wildlife Crime (ICCWC).Janez Potočnik, EU povjerenik za zaštitu okoliša, izjavio je: „Malo ljudi svjedoči iz prve ruke zločinima protiv prirode, no njihovi učinci su globalni, a često najviše pate zemlje u razvoju. Jačanje krijumčarenja divljih životinja posebno je zabrinjavajuće. Trgovina bjelokosti i rogovima nosoroga najviša je u posljednjih deset godina, dok se i druge ugrožene vrste poput tigrova i nekih vrsta tropskih stabala također nalaze u velikim problemima. Radi se o mogućem velikom gubitku biološke raznolikosti, a ovim financiranjem pomoći ćemo jačanje međunardone suradnje u rješavanju navedenih problema“.

ICCWC je osnovan 2010., a radi se o zajedničkom projektu koji pruža koordiniranu potporu nacionalnim agencijama za provođenje zaštite divljih životinja te subregionalnim i regionalnim mrežama koje pridonose očuvanju i održivom korištenju biološke raznolikosti i promicanju boljeg upravljanja prirodnim resursima u zemljama u razvoju.
Interpol
U sklopu svojih aktivnosti protiv kriminalnih radnji nad biljnim i životinjskim svijetom, Europska komisija odlučila je osigurati dodatnih dva milijuna eura za produljenje programa MIKE, jedinstvenog mehanizma koji prati i rješava probleme krivolova slonova diljem Afrike.

Izvor: http://www.croenergo.eu

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s