ELEMIR: Katastrofalan pomor ribe u Tisi


Situacija jer strašna, mi smo uspeli tek deo ribe da izvadimo. Desilo se to da je voda naglo opala i sad praktično imamo veću koncentraciju ribe, pa je došlo do njenog velikog pomora, kaže Dušan Ćurguz iz Udruženja ribiolovaca iz Elemira

Pomor ribe u ElemiruHoror u Tisi …

ELEMIR – U staroj Tisi kod Elemira došlo je do velikog pomora ribe. Kako je rekao Dušan Ćurguz iz Udruženja ribiolovaca iz Elemira, ribolovci su juče pokušavali da spasu deo ribe, ali su učinci neznatni zbog, kakao je naveo „katstrofalnog pomora“.

On je kazao i da bi danas trebalo da počne ozbiljnija akcija na čišćenju ovog lokaliteta, koje je inače staro prirodno mrestilište, jer očekuju dolazak nadležnih ribočuvara.

„Situacija jer strašna, mi smo uspeli tek deo ribe da izvadimo. Desilo se to da je voda naglo opala i sad praktično imamo veću koncentraciju ribe, pa je došlo do njenog velikog pomora“, rekao je Ćurguz.

On je kazao i da su iz lokalnog ribolovačkog udruženja pre dva ti meseca upozorili Ribolovački savez Vojvodine da bi moglo doći do ovakve katastrofe, ali da očigledno njihove akcije nisu bile dovoljne da pomor spreče.

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s