Ponovo pomor ribe u reci Jadar


Osečina — U reci Jadar, kod Osečine, po drugi put za poslednjih dvadesetak dana otrovana je riba.

Kako je rekao direktor Opštinske direkcije za izgradnju Milomir Stanimirović, uginula riba je i ovog puta nađena „između dva mosta“ na izlazu iz Osečine ka selu Komirić. „Voda je crna u dužini od nekoliko kilometara“, kazao je Stanimirović.

Republički vodoprivredni inspektor Vesna Vujić, zadužena za Kolubarski i Mačvanski okrug, potvrdila je u četvrtak da je 18. septembra pomor ribe u Jadru bio sličan.

„Analiza uzoraka vode, koju smo tada uzeli još nije gotova, a obavlja se u referentnoj ustanovi u Beogradu“, kazala je Vujić.

Stanimirović sumnja da je u oba slučaja krivac fabrika za preradu voća „Podgorina Frukt (Fruckt)“ iz Osečine, čiji je vlasnik austrijsko-srpska kompanija.

Inspektorka Vujić kaže da je 18. septembra toj fabrici zabranila ispuštanje otpadne vode u Jadar, ali se kompanija žalila i postupak je u toku.

„Osečina nije rešila pitanje prečišćavanja otpadnih voda, te se one izlivaju u Jadar čiji je vodostaj od letos izuzetno nizak“, rekla je Vesna Vujić.

Stanimirović je rekao i da „Podgorina Fruht“ otpadne vode u Jadar ispušta po mraju, tek će tek u petak biti vidljive razmere pomora ribe.

Stanimirović je dodao da je septembru nađeno 60 kilograma mrtve ribe.

One comment

  • Proročanstvo Cree Indijanaca kaze:

    „Tek kada poslednje drvo bude posečeno,Kada poslednja reka bude zatrovana,I kada poslednja riba bude ulovljena,Tek tada ćete shvatiti,Da novac ne može da se jede.“

    Sviđa mi se

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s