Građani Čukarice čistili smeće sa Zelenim brigadama

Zelene brigade su u nedelju 31. marta, u 18. akciji „Očistimo gradove od smeća“ očistile deo beogradske opštine Čukarica. Pored članova Zelenih brigada, akciji su se priključili i stanari obližnjih zgrada. Uklonjeno je 20 džakova smeća. Pored čišćenja, Zelene brigade prekrečile su ovaj vikend grafite na zgradi u svom komšiluku.

– Građani se sve masovnije uključuju u naše akcije. Takođe, zainteresovanost iskazuju i upravnici stambenih zgrada koji se raspituju kad i gde će biti sledeća akcija kako bi animirali stanare – kaže Snežana Nedeljković, predsednica Opštinskog odbora Zelene stranke na Čukarici.

Ona ističe da je na svakom koraku vidljiv poražavajući odnos građana prema javnoj higijeni.

– Na sve strane je razbacana razna ambalaža, limenke, paklice, papiri, kese. Najproblematičniji su pušači, koji su opušcima zasuli svaki kvadratni metar Čukarice. Pored smeća, veliki je broj grafita kojima građani uništavaju zajedničku imovinu.– ističe Snežana Nedeljković.

Akciju „Očistimo gradove od smeća“ koju realizuju Zelene brigade pokrenula je Zelena stranka. Akcija je započela u Novom Sadu pre dva meseca, i u međuvremenu se proširila na blizu 20 gradova. U čišćenju je učestvovalo više od 700 članova Zelenih brigada i građana, a sa javnih prostora odneto je oko 2.000 džakova smeća.

Podeli ovo:

Šta mislite o ovome??

Odgovorite

Vaš mejl neće biti publikovan.


*