OTKRIVAMO: Duvan je lekovita biljka, ne uzrokuje rak pluća!


Duvan je lekovita biljka od koje se prave razne tinkture * Rak pluća uzrokuju dodaci u industrijskim cigaretama a ne duvan * Indijanci i naši preci pušili su duvan u lulama i u „motanim“ cigaretama i nikada nisu oboleli od raka pluća * Duvanska mafija svesno truje i ubija pušače i proganja prodavce prirodnog duvana zbog ogromnog profita, u čemu joj pomažu državna administracija i policija * Svaki pušač treba ODMAH da prekine kupovinu i pušenje industrijskih cigareta koje proizvodi duvanska mafija i da počne da koristi prirodni duvan u zavijenim cigaretama ili u luli

LEKOVIT A OKLEVETAN

Nijedna biljka na planeti nije tako oklevetana i ozloglašena kao duvan, a potpuno nepravedno. Duvan je optužen da uzrokuje rak pluća a to, jednostavno, nije tačno. Čak je utvrđeno da duvan deluje antikancerogeno! Rak pluća uzrokuju dodaci u cigaretama koje prodaje duvanska mafija a ne duvan koji, kada se puši u luli ili u tzv.zavijenim cigaretama. Indijanci su pušili duvan generacijama ali nikada nijedan slučaj oboljenja pluća nije zabeležen u nekom od indijanskih plemena! Takođe, naši preci pušili su duvan u luli ili su „motali“ cigarete i NIKADA NIKO NIJE OBOLEO OD RAKA PLUĆA što potvrđuje teoriju da zapravo duvanska mafija koja proizvodi i distribuira industrijske cigarete truje pušače dodacima koje stavlja u cigarete da bi im dodali aromu, učvrstili pepeo ili jačinu dima koji pušači uvlačeu pluća!

Pored toga, veštačko đubrivo kojim se pospešuje rast industrijskog duvana u režiji duvanskog kartela izrazito je kancerogeno a biljke duvana unose u svoju strukturu te materije i zadržavaju ih u listovima čime se kancerogenost industrijskih cigareta uvećava za nekoliko puta!

Svaki pušač treba ODMAH da prekine pušenje industrijskih cigareta koje proizvodi duvanska mafija i da počne da koristi prirodni duvan u zavijenim cigaretama ili u luli čija je distribucija zvanično zabranjena jer duvanska mafija kontroliše tržište preko korumpirane državne administracije i policije.

DUVAN JE STOTINAMA GODINA SMATRAN LEKOVITOM BILJKOM!

Duvan je stotinama godina smatran lekovitom biljkom, da bi tek pre 50 godina postao težak porok koji ubija.

U Evropu je stigao još u srednjem veku. Španski moreplovci Rodrigo de Jarez i Lius de Tores su na Kubi prvi put otkrili magiju pušenja duvana. Potpuno zbunjeni gledali su kako urodjenici savijaju osušeno i iseckano lišće duvana u list palme ili kukuruza i „prave to u obliku puške od papira“, zapisao je Jarez. „Nakon što bi zapalili jedan krak, oni bi počeli da ispijaju dim koji je odatle izlazio“.

Eto, takav je bio prvi susret Evropljana sa pušenjem duvana. Taj štos sa „pijenjem“ dima Jarez je doneo u Španiju i odlučio da na ulici to demonstrira.

Kada je iz usta i iz nosa počeo da mu izlazi dim, prolaznici su se toliko preplašili da ga je sveta papska inkvizicija osudila na sedam dana zatvora. Ali dok se obreo na slobodi, pušenje je već počelo da zahvata čitavu Španiju.

Za samo sto godina uživanje u pušenju je zahvatilo čitavu Evropu. Lekovito svojstvo duvana je bilo opšteprihvaćeno. Koristili su ga lekari protiv kašlja, glavobolje, a pomogao je u lečenju migrene i francuskoj kraljici Katarini Mediči, pa je duvan od 1561. nazivan i „kraljičinom travom“.

Da je duvan božija biljka kaže i stara indijanska legenda: kada je jednom u drevnom vremenu zemlja bila jalova ljudi su masovno umirali od gladi. Tada je Veliki Duh poslao Ženu da spase čovečanstvo. Kako je putovala svetom, Žena bi svojom desnom rukom doticala zemlju i tu bi rastao krompir. Gde god bi zemlju dotakla levom rukom – tu bi nicao kukuruz. Kada je svet konačno postao bogat i plodan, Žena je sela da se odmori. Kada je ustala, na tom mestu je počeo da raste duvan…

Da li verujete da ni po dvesta cigareta dnevno, u periodu od nekoliko desetina godina istraživanja, nije uspelo da proizvede rak pluća ni kod jedne testirane životinje? Ili možda vi lično poznajete nekoga ko u životu nije zapalio cigaretu, a oboleo je od raka pluća? Pa, dobro, bio je „pasivan pušač“ u zadimljenoj okolini, reći će lekari. A to je, kažu , isto…

A nije!

ISTRAŽIVANJA

Profesor Gerhard Šrauzer, predsednik Međunarodne Asocijacije bio- neorganskih hemičara, svedočio je 1982. godine pred Komitetom za zdravlje američkog kongresa i tu potvrdio da postoje dokazi da izvesni sastojci duvanskog dima deluju antikancerogeno kod testiranih životinja! On je izneo da izvesni sastojci u cigaretama deluju kao antikancerogeni agenti kod testiranih životinja koje su već dobile kancer.

Profesor Gerhard Šrauzer je kasnije pod zakletvom pred istim Komitetom rekao: „…ne postoji sastojak u duvanskom dimu za koji je dokazano da izaziva rak pluća kod ljudi“. Dodao je i da: „… niko do sada nije u laboratorijskim uslovima bio u stanju da izazove rak pluća kod pokusnih životinja od duvanskog dima“.

PRIRODNI DUVAN KAO LEK

Lobelia Inflata – prirodni duvan, lekovit i apsolutno neškodljiv za upotrebu

Pre nego što su Evropljani uništili indijanske američke kulture, starosedeoci Amerike koristili su neobrađen duvan, pušili su ga u različitim obredima, a naročito su ga koristili u svrhu lečenja poremećaja i bolesti pluća!

Indijanski duvan je poznat pod imenom Lobelia inflate ili lobelia, a koju neki travari ne žele koristiti jer misle da će biti politički nekorektni ako koriste biljku koju je zabranila FDA za korištenje u medicinske svrhe. (FDA je krovna američka agencija za hranu i lijekove, koja je toliko licemerna da je i orahe zabranila!)

Lobelia se ne koristi samo kao običan duvan za pušenje, već se od nje spravljaju lekovite tinkture i drugi pripravci.

HEMIJA U INDUSTRIJSKIM CIGARETAMA UBIJA A NE DUVAN

Ministarstvo zdravlja SAD-a je 1994. godine dozvolilo upotrebu 599 različitih hemijskih aditiva za cigarete, između ostalih i spojeve amonijaka koji stvaraju i tzv.nikotinsku  zavisnost! Takođe, ne smeju se zaboraviti ni razne materije koje se stavljaju u papir za motanje cigareta kako bi cigarete ravnomerno i što brže gorele. (Naravno, da biste ih što više kupovali i da biste donosili što veću zaradu duvanskoj mafiji)

Najvažniji toksični sastojci koji se koriste kako bi cigarete bile ukusnije i brže gorele, a time i lakše stvarale zavisnost:

Nikal je kancerogen i otrovan, a u slučaju ako se proguta uzrokuje gastrointestinalne probleme.
Amonijak se koristi za čišćenje domaćinstva.
Arsen se koristi kao otrov protiv pacova!
Benzen se koristi u izradi boja, sintetičke gume.
Butan plin koji se koristi kao tečnost u upaljačima.
Ugljični monoksid je otrovni plin.
Kadmijum se koristi u baterijama.
Cijanid je smrtonosni otrov!
DDT je zabranjeni insekticid!
Etil fuorat uzrokuje oštećenje jetre kod životinja.
Olovo je otrovno u visokim dozama.
Formaldehid je bezbojan otrovan plin oštrog mirisa koji se koristi za očuvanje leševa!
Methopren je insekticid.
Maltitol je zaslađivač za dijabetičare.
Naftalin
Metil izocijanat – njegovo slučajno puštanje u Bhopalu u Indiji 1984. godine usmrtilo je   2000 osoba!
Polonijum je radioaktivan element koji uzrokuje rak.
Aceton je glavni sastojak u odstranjivačima laka za nokte.

Najpoznatije hemikalije u cigaretama

Tri najčešće i najpoznatije hemikalije u cigaretama su nikotin, katran i ugljični monoksid.

Nikotin je otrovna droga koja je glavni sastojak u insekticidima ili sprejevima protiv buba. U svom čistom obliku samo jedna kap nikotina na jezik vas može ubiti!

Katran je masna tvar koja ostaje nakon što duvan prođe kroz filter. Kada pušač udahne puno katrana on zacrnjuje njegova pluća.

Ugljični monoksid je otrovan plin. Pušač udiše plin koji se nalazi u izduvnim gasovima nekog automobila. Ovaj plin ometa ljudski sistem za disanje kao i cirkulaciju (op.a. rad srca, arterija i vena).

Na primer, još 2010. godine u SAD-u (a sada i širom sveta!) donesen je zakon u 49 država da se u cigaretni papir počne stavljati hemikalija koja će dozvoliti da papir samo tinja, a ne da gori!

Tako su nastale FSC ili fire safe cigarettes kojima se danas truju svi pušači. FSC papir sadrži toksične hemikalije koje se koriste i u lepku za podne tapete kako bi se osiguralo da cigarete ne gore kada ih ne pušite.

Čak i pre ovog potpunog hemijskog ludila, duvan se uzgajao na isključivo fosfatnom đubrivu, uzrokujući da biljke duvana u sebe uvuku radioaktivne izotope plutonijuma 210. Dim po dim, ovi se izotopi akumuliraju u telima pušaća i njihovim plućima.

Tako nastaje rak pluća, a ne od duvana!

PUŠITE SLOBODNO, ALI PRIRODNI DUVAN, NIKAKO INDUSTRIJSKE CIGARETE!

Ako želite pušiti, jer vas duvan opušta, jer vam pomaže u kognitivnim procesima i jer vam se sa stresom lakše boriti ili jednostavno pušite zato što to volite, uzmite u obzir da postoje čisti organski duvan bez aditiva.

Najpopularnije  marke prirodnog duvana su: Sauvage (relativno je jeftin i lepog ukusa), Moods, predivni tropski cigarilosi, a ako odaberete Moods Golden Taste dobićete laganu tropsku varijantu fine arome, iako je Moods od Danemana relativno skup – za jedan mini cigarilos će vam trebati u proseku 20-30 minuta da ga popušite jer su cigarete smotane u duvan umesto u papir.

Dakle, slobodno uživajte u prirodnom duvanu i ne bojte se za svoje zdravlje!

Jer, čak i danas travari i istraživači koji propagiraju pušenje kao što je to David Wolfe, su primetili da pripadnici indijanskih plemena Amazonije i domoroci Papue i Nove Gvineje puše čist, prirodni duvan čak i u svojim 80-im. godinama starosti, a da su pri tome potpuno zdravi i votalni.

Dejan M. Andrić