ДЕЦА КОЈА ЧУЈУ ВАПАЈ ПРИРОДЕ


У Петак, 30.марта, пригодном приредбом је завршена акција ”Будиодлу(и)чан. Рециклирај”, коју су пре месец дана покренули Дом за децу и омладину са оштећењем слуха из Београда  и БиС Рециклажни центар из Панчева који је поставио наменски контејнер у двориште Школе,  Циљ акције је био прикупљање електронског и електричног отпада који бележи најбржи раст на свету и који, поред осталог, садржи и отровне елементе. Акција је до краја реализована уз помоћ свих дневних боравака и установа која припадају Центру за смештај и дневни боравак деце и омладине ометене у развоју, као и Школе за оштећене слухом-наглуве  ”СтефанДечански”.

 

Сви су они помогли да се прикупи што већа количина ове врсте отпада.На тај начин су очистили подруме, оставе, таване… а  својим примером показали како се чува човекова околина и како се спашава природа  – Реке вриште, јер су прљаве, а ја то могу да чујем, написао је дванаестогодишњи дечак оштећеног слуха.

Деца овог Дома су још током Фебруара месеца најпре поделила информативне флајере, тако да су се у акцију укључиле и комшије и правна лица која своје пословне просторије имају у комшилуку на Славији, као например Центар за либерално – демократске студије и Центар за источноевропску екологију, а акцију су подржале и остале друштвено одговорне институције које су сазнале за ову акцију, попут штићеника Дома за телесно инвалидне особе са Бежанијске косе.

 

Прикупљено је око две тоне електричног и електронског отпада који је већ одвежен на рециклажу у погоне БиС Рециклажног центра у Панчеву.На завршнј приредби која је организована у Дому за децу и омладину са оштећењем слуха, деци су се обратили директор Центра за смештај и дневни боравак деце и омладине ометене у развоју, РајкоМарин и Гордана Влајић, директорка маркетинга БиС Рециклажног центра.Том приликом је промовисан договор о даљој сарадњи која подразумева продужење акције и укључивање свих установа које послују у оквиру овог Центра.

 

БиС Рециклажни центар је Дому за децу и омладину са оштећењем слуха, донирао рачунар, који су деца одмах и сарадошћу укључила.Сала испуњена цртежима и порукама о потреби очувања планете и о нужности рециклаже и штедње природних ресурса – потврдила је едукативну вредност акције и истанчан слух ове деце која не чују добро људске гласове, али зато одлично чују вапај природе!

Пресс Служба

БиС Рециклажницентар

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s