Zelena stranka: Hvala Đilasu, sad je manje “zelenih” partija!

Zelena stranka izražava zahvalnost Draganu Đilasu zbog toga što je, kao svoju stranku, preimenovao partiju „ZEP Zeleni“.

Naime, ovo je jedna od organizacija koje su – isključivo zbog sličnosti naziva, koji očigledno nije ni odražavao njihovu istinsku politiku – među građanima i simpatizerima izazivale zabunu, jer su je mnogi mešali sa Zelenom strankom. Ova zabuna dodatno je potencirana nekim izjavama i natpisima u štampi koje smo demantovali, a u kojima se pominjalo da će Đilas „preimenovati i preregistrovati Zelenu stranku“. Ovo naravno nije tačno jer je sada jasno koja je stranka promenila svoj naziv i politiku, a koja ne.

Naravno, nekima odustajanje od zelenih ideja ne pada nimalo teško. Recimo, predsednik partije koja je, na našu radost, preimenovana i preregistrovana, izjavio je kako je njegova partija „prepoznala“ Đilasa kao novog lidera koji „može da povede srpsku opoziciju u borbu protiv aktuelnog režima, zbog čega smo doneli odluku da ustupimo infrastukturu stranke, zarad jedinstva opozicije.“

Nadamo se da će ovoga puta ovo opredeljenje potrajati, jer je dotična organizacija prethodnih godina „prepoznavala“ najpre radikale, zatim DS, pa Sašu Jankovića i sada Đilasa. Mi im iskreno želimo sreću na novom putu i sa novim kolegama.

Zelena stranka, koja se upravo tako i zove, jeste jedina istinska i prava zelena opcija na političkoj sceni Srbije. Smatramo da „jedinstvo opozicije“ ne mora i ne sme da podrazumeva odricanje od vlastitih ideja i doslednog političkog opredeljenja.

Mi se svojih ideja i politike nikada nećemo odreći zarad političke kombinatorike niti bilo kakve koristi.

Hits: 0

Podeli ovo:

Šta mislite o ovome??

Odgovorite

Vaš mejl neće biti publikovan.


*