Zelena stranka: Predata peticija da Košutnjak dobije najviši stepen zaštite

sdr

-Ne brani se Srbija političkim debatama nego konkretnim radom. Zelena stranka predlaže da političke partije i funkcioneri vlasti i opozicije vreme koje troše na besmislene obračune na televiziji, kojima zagađuju etar i mentalno zdravlje gledalaca, posvete sadnji drveća i učiniće veliku stvar za građane Srbije i njihovu budućnost – rekao je Goran Čabradi, predsednik Zelene stranke nakon što su aktivisti stranke Zavodu za zaštitu prirode u Beogradu predali peticiju kojom traže da se park Košutanjak, koji predstavlja pluća Beograda, stavi pod najviši stepen zaštite i tako spreči njegova dalja devastacija.

Peticija s potpisima više hiljada Beograđana predata je Zavodu za zaštitu prirode u minut do 12, kako bi se ukazalo na važnost slučaja.

Zelena stranka od jula meseca pokušava da se izbori za zaštitu šume u Košutnjaku, sprečavanjem seče postojećeg i sadnjom novog drveća. Na inicijativu Zelene stranke Košutnjak je dobio 100 novih stabala. Novo drveće posađeno je o trošku Zavoda za sport koji je posekao 19 stabala zbog gradnje sportskog kompleksa.

Zelena stranka smatra da s rastom broja automobila i razvojem industrije Košutnjak sve više dobija na značaju, i da Zavod za zaštitu prirode mora uvažiti potrebe i zahteve Beograđana izražene u peticiji.

– Zelena stranka predlaže da, umesto što sečemo, počnemo da sadimo drveće. Danas, u vreme globanog zagrevanja i abnormalne emisije CO2 u atmosferu, što stvara efekat staklene bašte, i utiče na život i zdravlje ljudi, ali i na funkcionisanje života svih bića na planeti, dužni smo da zaštitimo svako drvo. Svaki žbun. Svaki miligram kiseonika je dragocen u borbi kada su u pitanju ljudski životi – istakao je Aleksandar Božić, poverenik Zelene stranke za Beograd.

Hits: 6

Podeli ovo:

Šta mislite o ovome??

Odgovorite

Vaš mejl neće biti publikovan.


*